Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięsko a la Strogonof.

Mięsko a la  Strogonof.

Autor:

Przepisów i artykułów: 143 Ocena: 1805

Dodano:

Odsłon: 1097

Prosty przepis na mięso z warzywami.

Składniki

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 2-3 czerwone papryki
  • 3 cebule
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 3/4 słoika ogórków konserwowych
  • 400 g pieczarek
  • 3 ziela angielskie
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 liście laurowe
  • Przyprawy - vegeta, sól, pieprz, ostra papryka
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 5 łyżek mąki
  • olej
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej. Podsmażyć na złoty kolor.

  2. Do garnka wlać 3 l wody, dodać liście laurowe, ziele ang. i czosnek. Do gotującej wody dodać podsmażone mięso wraz z tłuszczem. Gotować do miękkości (uzupełniać wodę w trakcie gotowania ).

  3. W międzyczasie pokroić w kostkę paprykę, cebulę, pieczarki i ogórki.

  4. W trakcie gotowania dodawać: cebulę, paprykę i pieczarki. Pod koniec gotowania dodać groszek wraz z zalewą i ogórki.

  5. Następnie dodać przecier pomidorowy. Mąkę rozpuścić w szkl. zimnej wody i dodać do mięsa. Zagotować. Doprawić vegetą, solą, pieprzem i papryką wg uznania. Życzę smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń