Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięsne kąski w piwie"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Karkówkę opłucz, osusz, pokrój w grubą kostkę. Wrzuć do miseczki. Czosnek obierz, posiekaj. Piwo wymieszaj z miodem oraz musztardą. Dodaj czosnek i po łyżeczce suszonego tymianku oraz oregano.
Kawałki karkówki zalej przygotowaną marynatą. Dobrze wymieszaj. Miseczkę szczelnie przykryj folią spożywczą. Wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny.
W tym czasie długie drewniane patyczki włóż do zimnej wody. Dzięki temu nie będą przypalały się podczas grillowania szaszłyków.
Zamarynowane kawałki mięsa nabij na namoczone patyczki. Oprósz je obficie solą. Posyp pieprzem i słodką papryką. Posmaruj olejem. Szaszłyki ułóż na tackach do grillowania. Postaw na mocno rozgrzanym ruszcie. Piecz przez 12-15 minut. Od czasu do czasu obracaj, by mięso zrumieniło się równomiernie ze wszystkich stron.
Gotowe szaszłyki podawaj np. z pszennym pieczywem. Wcześniej kromki chleba możesz posmarować oliwą wymieszaną z posiekanym czosnkiem i zrumienić na rozgrzanym grillu.Źródło: Naj