Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie pełne witamin dzięki młodym warzywom
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 78
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 78
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Zmielone mięso przełożyłem do miski. Dodałem jajko, starty parmezan, sól, pieprz, tymianek i odrobinę bułki tartej. Całość zagnieść, po czym mokrymi dłońmi uformowałem klopsiki. Klopsiki usmażyłem na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Jogurt naturalny połączyłem z oliwą z oliwek i octem. Sos doprawiłem do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz posiekaną bazylią. Odstawiłem w chłodne miejsce na ok. 15 minut. Świeże warzywa starannie umyłem, osuszyłem na ręczniku papierowym. Sałatę porwałem na kawałki, a paprykę w paseczki. Marchewki obrałem i za pomocą obieraczki do jarzyn starłem na cienkie paski. Pomidory pokroiłem na połówki. Wszystkie składniki przełożyłem na talerz, na nich ułożyłem usmażone klopsiki. Całość polałem przygotowanym sosem jogurtowym.