Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięsne koszyczki"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 338
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 210
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34379
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 166
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 338
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 210
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34379
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 166
Składniki
Bułkę (typu kajzerka) pokrój w kostkę. Wymieszaj z 1 jajkiem oraz mlekiem. Dodaj do mięsa razem z obraną i drobno poszatkowaną cebulą.
Masę mięsną połącz z przecierem pomidorowym. Wsyp kukurydzę z puszki (osącz ją starannie na sicie) oraz świeży, krótko obgotowany groszek. Możesz także użyć groszku konserwowego z puszki. Na koniec dodaj kilka umytych i przekrojonych na połówki pomidorków koktajlowych. Przygotowany farsz wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Stolnicę oprósz mąką. Ciasto francuskie rozwałkuj, pokrój na kwadraty o wielkości 10 na 10 cm. Przygotuj 12 wyższych foremek żaroodpornych. Każdą wyłóż dwoma kawałkami ciasta (przekładaj je na krzyż).
Każdą foremkę napełnij częścią masy mięsnej. Brzegi ciasta posmaruj rozkłóconym jajkiem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. ok. 30 minut. Upieczone koszyczki, wyjmij z foremek i od razu podawaj.
czas ok. 45 min; porcja – 260 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety