Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsne kuleczki z zielonym pieprzem"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 252
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 79
...ale pyszny.
Odsłon: 344
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 252
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 79
...ale pyszny.
Odsłon: 344
Składniki
Mięso (wieprzowo-wołowe) wymieszaj w misce razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj obraną i poszatkowaną cebulę oraz połowę ziół. Masę starannie wymieszaj, dopraw słodką papryką oraz solą i pieprzem.
Z masy mięsnej formuj w dłoniach malutkie kulki. Ułóż je w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym i zapiekaj 10 min w 180 st.
Po tym czasie dodaj do mięsa lekko rozdrobnione pomidory wraz z zalewą. Wlej białe wino, wsyp łyżkę marynowanego zielonego pieprzu. Dodaj osączone z zalewy czarne oliwki bez pestek (ok. 10 dag). Dopraw całość szczyptą soli, pieprzu i cukru. Piecz jeszcze 15 minut, co pewien czas mieszając.
Makaron (40 dag) ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu, odcedź na sicie, przełóż do miski i wymieszaj z resztą ziół. Podawaj do mięsa z sosem.Źródło: Świat kobiety