Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsne kulki z mozzarellą"
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 23
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 53
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1907
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 23
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 53
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1907
Składniki
Mięso mielone mieszam z jajkiem, bułką tartą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Mozzarellę kroję w kostki o boku około centymetra.
By mięso lepiej się formowało, ręce moczę w zimnej wodzie. Nabieram dłonią po trochę mięsa, spłaszczam, na środek układam po kawałku mozzarelli i formuję kulki.
Obtaczam kulki w bułce tartej i wrzucam na rozgrzany tłuszcz. Smażę na średnim ogniu około 3 min, na złoto.
Po usmażeniu przekładam na ręcznik papierowy. Nabijam na wykałaczki i dekoruję oliwkami.Źródło: Kobieta i życie