Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsny blok pod pierzynką"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Ziemniaki, obierz, gotuj 25 minut w posolonej wodzie. Jeszcze ciepłe zmiel, utrzyj z 2 łyżkami masła, śmietaną, żółtkami. Dopraw solą i pieprzem.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na łyżeczce masła. Dodaj do mięsa. Dosyp 1 łyżeczkę majeranku. Wbij jajko. Przypraw solą i pieprzem. Dobrze wyrób. Formę posmaruj pozostałym masłem. Na spodzie równomiernie rozłóż masę mięsną. Rozsmaruj na niej keczup. Piure przełóż do szprycy cukierniczej.
Na wierzch zapiekanki wyciskaj spore rozetki (jedna tuż przy drugiej). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz ok. 45 minut. Ew. udekoruj świeżym majerankiem.Źródło: Tina