Do góry

Przekąski Przepis na:

mięsny jeż

mięsny jeż

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 67

Dodano:

Odsłon: 9666

Mięsny jeż to nie tylko danie ale tradycja.

Składniki

  • parówki, 10
  • szynka, 40 dg
  • kiełbasa, 40 dkg
  • baleron, 25 dkg
  • kabanosy, 25 dkg
  • salceson, 30 dkg
  • liście sałaty, wg potrzeby
  • grejpfrut, połówka
  • oliwki zielone, 2 sztuki
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kroimy wędlinkę, jeśli nie kupiliśmy w plastrach

  2. zawijamy parówki w szynkę

  3. na talerzu układamy ozdobne liście sałaty - jako policzki i broda

  4. układamy wędlinę - jak na załączonym obrazku

  5. z oliwek robimy oczka

  6. z grejpfruta robimy uśmiech

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

iwona_s 26 marca 2012 ha, ha, ha - już wiem :-) ale z nich słodka para :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lippy-25 24 marca 2012 Ta, ja też znalazłam tego "mięsnego jeża" na żałosnych filmikach na YT. Zmarnowałeś 10 minut mojego życia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ik-a 24 marca 2012 Znalazlam na YT mnóstwo filmików z mięsnym jeżem :-) Prawdziwy hit :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 24 marca 2012 Przepis chowam do ulubionych :) Jest tak wybitny,że dałabym 6kę ..gdyby była w skali ocen smakerowych.
Poszukajcie na YT na pewno będzie "jeż"

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Malwa55 24 marca 2012 I gdzie ten jeż?Wędliny ułożone na półmisku i to wszystko,przepis na miarę XXI wieku,brawo.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 23 marca 2012 "Mięsny jeż, mięsny jeż, ty go zjesz,ty go zjesz" Kufelek, Twój przepis to strzał w dziesiątkę ! Jestem przekonana- to będzie hit na wielkanocnych stolach w wielu polskich domach!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń