Do góry

Śniadania Przepis na:

Mięsny przysmak ze słoika.

Mięsny przysmak ze słoika.

Autor: Docherro

Przepisów i artykułów: 374 Ocena: 5448

Dodano: 20.10.2017

Odsłon: 1523

To trzeba spróbować...fantastyczny smak,mięso do pieczywa lub po małym doprawieniu gotowy sos do obiadu. Serdecznie polecam:)

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte mięso pokroić w kostkę,dodać sól,pieprz czosnek przeciśnięty przez praskę oraz resztę przypraw.
    Dolać wodę i dokładnie wymieszać.

    Odstawić na 4 godz.

  2. Słoiki wyparzyć,do suchych nakładać mięso lekko ugniatając .Od góry zostawić 1,5cm.

    Zakręcić suchą zakrętką,wcześniej wytrzeć boki słoika.

    Pasteryzować przez 3 dni.
    Słoiki pół litrowe w pierwszym dniu pasteryzowałam 2 godz.licząc od momentu zagotowania wody.

    Po tym czasie wyłączyć i zostawić do drugiego dnia,ponownie pasteryzować przez 1,5 godz.

    Na trzeci dzień powtorzyć pasteryzację przez 1 godz.
    Wolę dłużej pogotować by mieć 100% pewność,że mięso jest miękkie i poleży nawet rok czasu..o ile łakomstwo nie zwycięży:)

    Z tej ilości wyszło mi 8 1/2l słoików.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 października Oj, oj, takie mięsko smakuje zarąbiście, tylko żeby nam leniuchom ktoś je zrobił xD Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 21 października Oj Danusiu jakie wspaniałości, szkoda tylko że u mnie brak czasu na nie :( Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń