Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięsny strudel

Mięsny strudel

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Mięsny strudel"

Składniki

  • 20 dag mąki
  • 2 łyżki oleju
  • jajko
  • pół łyżeczki soli
  • około pół szklanki wody. 25 dag łopatki wieprzowej
  • duża cebula
  • duża marchewka
  • trzy ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • zioła prowansalskie
  • olej
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: podane (bez białka) zagnieć, dolewając w miarę potrzeby wodę. Ciasto odłóż, przykryj ściereczką.

  2. Farsz: mięso zmiel, dodaj posiekany czosnek, wymieszaj, przypraw. Cebulę pokrój w piórka, marchewkę w kostkę. Podsmaż razem na oleju. Dodaj mięso, podsmaż. Przypraw do smaku.

  3. Ciasto cienko rozwałkuj. Rozłóż farsz, brzegi załóż do środka, zwiń. Strudel ułóż na natłuszczonej blasze, posmaruj białkiem. Piecz 45 min w temp. 180°C.

  4. Czas przygotowania: 70 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 1,70 zł.

  5. Przepis przysłała Katarzyna Madej-Stasiak z Łodzi.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń