Do góry

Przekąski Przepis na:

Mięso do chlebka

Mięso do chlebka

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1356

Dodano:

Odsłon: 28366

mięso to jest idealne na zimno do chleba, zamiast wędliny

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cebulkę ,drobno pokroić i zrumienić na odrobinie tłuszczu,koperek drobno posiekać

  2. do mięsa dodajemy surową kaszę mannę,cebulkę,koperek,jajka i przyprawy,wyrabiamy na jednolitą masę. ( jeśli masa jest zbyt sucha należy dodać trochę wody ).Masę dzielimy na dwie porcje i każdą wkładamy do oddzielnego woreczka foliowego,ciasno upychamy i zawiązujemy

  3. woreczki owijamy lnianą ściereczką i wkładamy do garnka,zalewamy wodą i gotujemy ok. 1 godz.i 15 min.Po tym czasie wodę wylewamy ,woreczki z mięsem wyjmujemy i zostawiamy w chłodnym miejscu aby mięso zastygło

  4. ( ja zostawiam na całą noc w lodówce a na rano jest idealne do chlebka)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

glazter2007 13 maja 2012 Ciekawe jakby to było gdyby to zagotować w słoiku zamiast w woreczku foliowym /jakoś mi to nie pasuje do gotowania mięsa / . Próbował ktoś może tyle samo gotować w słoiku co w tej folii ? Pozdrawiam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 04 czerwca 2010 Stary sprawdzony przepis. Podobnie można zrobić boczek, szynkę oraz schab. Wspaniały smak polecam 5.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

helcia 03 czerwca 2010 Ja robie coś podobnego tylko że z surowego boczku.Twój przepis jest ciekawy :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń