Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięso mielone z papryką i antonówką"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 95
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 567
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 95
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 567
Składniki
Do miski wrzucam porwany na kawałki chleb (użyłam domowego pieczywa), wlewam kilka łyżek mleka. Mieszam. Antonówkę obieram i ścieram na tarce, wrzucam do chleba, mieszam. Odstawiam, żeby pieczywo nasiąknęło mlekiem i sokiem jabłkowym.
Dodaję mięso i jajko, masę dokładnie wyrabiam. Paprykę czyszczę, myję, osuszam i drobno kroję. Wrzucam do masy razem z musztardą i czosnkiem, doprawiam solą i pieprzem. Całość mieszam.
Z masy formuję małe kotleciki, obtaczam je w bułce tartej.
Kładę na rozgrzany olej i smażę z obu stron na złoto-brązowo. Odsączam na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podaję z ziemniakami i surówką (np. sałatą, rzodkiewką i ogórkiem ze śmietaną).
30 min
Porcja 410 kcal
Koszt porcji ok. 3,50 zł
Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie