Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięso mielone z ryżem i czerwoną kapustą

Mięso mielone z ryżem i czerwoną kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Mięso mielone z ryżem i czerwoną kapustą"

Składniki

  • 1/2 kg mięsa mielonego mieszanego
  • s 1/2 główki czerwonej kapusty
  • pieprz
  • sól
  • olej
  • ocet
  • 1 i 1/2 szklanki ryżu
  • 2 ząbki czosnku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do mięsa, wymieszaj z przyprawami i usmaż na patelni.

  2. Kapustę poszatkuj i umieść w garnku z rozgrzanym olejem. Obsmaż ją delikatnie. Następnie dolej około 1/3 szklanki wody, odrobinę octu i duś pod przykryciem do miękkości. Dopraw kapustę do smaku.

  3. Gdy będzie gotowa, dodaj usmażone mięso mielone. Dokładnie wymieszaj i ewentualnie jeszcze raz dopraw.

  4. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.

  5. Gotowy ułóż na środku talerzy. Wokół usyp wieniec mięsno-warzywny. Przed podaniem udekoruj pokrojonym szczypiorkiem.

  6. Jadwiga Kwiek z Zakliczyna

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń