Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięso mielone z ryżem i czerwoną kapustą"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do mięsa, wymieszaj z przyprawami i usmaż na patelni.
Kapustę poszatkuj i umieść w garnku z rozgrzanym olejem. Obsmaż ją delikatnie. Następnie dolej około 1/3 szklanki wody, odrobinę octu i duś pod przykryciem do miękkości. Dopraw kapustę do smaku.
Gdy będzie gotowa, dodaj usmażone mięso mielone. Dokładnie wymieszaj i ewentualnie jeszcze raz dopraw.
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Gotowy ułóż na środku talerzy. Wokół usyp wieniec mięsno-warzywny. Przed podaniem udekoruj pokrojonym szczypiorkiem.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV