Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięso od szynki w sosie chrzanowym.

Mięso od szynki w sosie chrzanowym.

Autor: Docherro

Przepisów i artykułów: 526 Ocena: 8553

Dodano: 07.08.2017

Odsłon: 1995

Mięso wyszło miękkie i bardzo smaczne,polecam wypróbować:)

Składniki

  • mięso od szynki 1kg
  • cebula 2 szt.
  • bazylia,majeranek,pieprz,maggi,sól
  • chrzan 3 łyżki
  • mąka 2 łyżki
  • śmietanka 30% 100ml
  • masło klarowane 1 łyżka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte i wysuszone mięso pokroić w większą kostkę,dać na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć.
    Podlać wodą do przykrycia mięsa,dać przyprawy,podsmażoną cebulę i dusić do miękkości.

    Dodać chrzan,oraz mąkę roztrzepaną z zimną wodą.Wlać śmietankę,doprawić do smaku i zagotować.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń