Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięso w omlecie z chili"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Składniki
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 520 kcal, cena 4,80 zł
Mięso opłucz, osusz, pokrój w cienkie plasterki. Oprósz je solą i pieprzem. Podsmaż z dwóch stron na łyżce oleju. Trzymaj w cieple .
Obierz cebule i drobno poszatkuj (1 łyżkę odłóż do salsy). Papryczki chilli oczyść, usuń nasionka, miąższ drobno pokrój. Groszek odsącz z zalewy. Jajka wbij do miski i rozkłóć.
Na osobnej patelni podgrzej pół łyżki oleju. Podsmaż po jednej czwartej cebuli, papryczki oraz groszku. Wlej jedną czwartą masy jajecznej. Smaż na słabym ogniu z obu stron na złoty kolor. W ten sam sposób przyrządź pozostałe 3 omlety.
Umyj i poszatkuj kilka listków kolendry. Pomidory opłucz, pokrój na małe kawałki, wymieszaj z kolendrą, odłożoną łyżką cebuli oraz solą i pieprzem do smaku. Powstałą salsą posmaruj omlety. Na każdym ułóż porcję mięsa. Omlety składaj na pół. Przed podaniem udekoruj świeżymi ziołami.Źródło: Świat kobiety