Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięso Wieprzowe

Mięso Wieprzowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 12

Dodano:

Odsłon: 4136

Smaczne,Nadaje się na obiad oraz kolacje można też podawać je na przyjęciach

Składniki

  • pół kg mięsa wieprzowego lub drobiowego, 2-3 cebule
  • 3-4 ziarna ziela angielskiego, 2 liście liścia laurowego
  • sól, pieprz
  • olej, papryka ostra nie dużo
  • troszke wegety, 1 szklanka wody
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięso wrzucamy na patelnię z olejem i dodajemy przyprawy oraz pokrojoną cebule w paski

  2. mięso pieczemy pod przykrywką na raz dużym raz małym ogniu przez około 15 min podlać mięso gdy się podpiecze po podlaniu piec mięso przez kilka minut potem należy spróbować mięso czy nie jest surowe lub zbyt twarde jeśli będzie surowe lub twarde piec dalej na patelni

  3. Wskazówka do sosu można dodać 2 łyżeczki sosera lub poprostu go zagęścić można podawać z ziemniakiami,chlebem itp. to mój pierwszy przepis więc prosze o wyrozumiałość co do czasu pieczenia lub gdyby coś sie nie udało

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń