Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięso wołowe z sosem

Mięso wołowe z sosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 12

Przepis wart wypróbowania: "Mięso wołowe z sosem"

Składniki

  • 2 steki wołowe (gru bość 4 cm)
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy lub smalec
  • łyżka masła. Sos: 4 łyżki musztardy
  • 6 łyżek gęstego jogurtu naturalnego
  • posiekany ząbek czosnku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso posmaruj masłem i olejem. Ułóż na mocno rozgrzanej patelni (powinno skwierczeć!), smaż po 3 minuty z każdej strony. Oprósz solą i pieprzem. Patelnię wstaw do piekarnika, piecz 15 minut w 180°C. Odstaw na 10 minut.

  2. Sos: utrzyj, przypraw. Sos podaj do steków.

  3. Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 5 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń