Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięso z kurczaka w egzotycznej marynacie

Mięso z kurczaka w egzotycznej marynacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 590

Dodano:

Odsłon: 161

Mięso z kurczaka marynowane w jogurcie z dodatkiem czosnku, imbiru i przyprawy Garam Masala jest bardzo smaczne i aromatyczne.

Składniki

  • 2 porcje z kurczaka
  • 3-4 łyżki jogurtu
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki startego imbiru
  • 2 łyżeczki przyprawy Garam Masala
  • 1/2 łyżeczki mielonej, ostrej papryki
  • sól, pieprz do smaku
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Do miski włożyć jogurt, dodać musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę Garam Masala, paprykę mieloną, starty imbir i świeżo zmielony pieprz dokładnie wymieszać.

  2. Umyte i osuszone mięso, natrzeć solą i obtoczyć w marynacie, zawinąć w folię i pozostawić w lodówce na noc.

  3. Następnie razem z marynatą włożyć do worka do pieczenia mięsa, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić na około 60 minut do nagrzanego do 190 stopni piekarnika.

  4. Ziemniaki obrać i ugotować na półmiękko w osolonej wodzie.
    Po upływie 40 minut z mięsa usunąć woreczek foliowy, wsypać pół miękkie ziemniaki, wymieszać z powstałym sosem i pozostawić w piekarniku, aby mięso i ziemniaki ładnie się przyrumieniły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 15 lipca Pysznie wygląda, lubię takie orientalne smaki :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń