Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięso z nadzieniem

Mięso z nadzieniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 65

Dodano:

Odsłon: 17012

Smaczne,soczyste miesa.

Składniki

  • MIESO-Najlepiej od szynki, 700 g
  • PIERS Z INDYKA, 400 g
  • mieso mielone-najlepiej mieszane wolowo -wieprzowe, 300 g
  • pieczarki starte na tarace i usmazone na male, 250 g
  • przyprawy wedlug uznania, wedlug uznania
  • maslo, 50g
  • zielony pieprz w marnacie, kilka ziaren
  • boczek podsmazony,ale wczesniej pokrojony w gruba kostke!
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso z szynki pokroic w grube plastry i rozbic.Mieso z indyka tez pokroic w plastry,a nastepnie rozbic.POSOLIC,POPIEPRZYC!!!I jedno i drugie!Mieso mielone wymieszac z boczkiem i kolorowym pieprzem,doprawic sola pieprzem do smaku.Rozlozyc rowno na szynce i zwinac.Wlozyc do naczynia zaroodpornego,polac oliwa i zakryc folia aluminiowa.Pieczarki podsmazone rozprowadzic po indyczej piersi.Rozsmarowac miekkie maselko z sola,a nastepnie zwinac scisle i wlozyc do naczynia zaroodpornego.Polac oliwa i nalozyc folie.

  2. Piec razem w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 30 minut,podlac ciepla woda,sciagnac folie i zwiekszyc temp. do 220 piec znowu 30 min.JEsli indyk jest juz upieczony-wyciagamy...a od szynki pieczemy dalej...ok.20 minut.

  3. Podajemy na zimno z cwikla,chrzanem lub dipami,albo na cieplo do ziemniakow i surowek.

  4. ZYCZE SMACZNEGO!MOJA RODZINA UWIELBIA MIESA!Wola zamiast wedliny,wiec robie czesto i polecam wszystkim,ktorzy maja dosc nasaczonych woda wedlin.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

panka 24 kwietnia 2011 Wszystko ok, ale lekcji znów nie odrobiłaś . Za karę - 1000 razy napisz słowo MARYNATA , może ci się utrwali.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń