Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięso z piekarnika

Mięso z piekarnika

Autor:

Przepisów i artykułów: 303 Ocena: 4110

Dodano:

Odsłon: 6701

ja do tego dania wykorzystałam różne rodzaje mięsa, ponieważ u mnie w domu każdy lubi inne mięso

Składniki

  • udko 1 szt
  • karczek 4 kotlety
  • filet z piersi kurczaka 1 szt
  • ziemniaki 5-6 szt
  • marchewka
  • por 1/2 szt
  • pomidor 1 szt
  • marynata: woda 1 szkl
  • koncentrat 3 łyżeczki
  • czosnek 2-3 zabki
  • sól, pieprz
  • sos sojowy
  • przyprawa do kuczaka
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z pozostałymi składnikami zalewy,
    2. filet z kurczaka przekroić na pół, karczek można lekko rozbić, mięso natrzeć zalewą, odstawić na noc do lodówki,
    3. ziemniaki i pora pokroić w plastry, marchew w kostkę, na dnie naczynia do zapiekania ułożyć ziemniaki z warzywami, lekko posolić, na wierzch położyć kawałki mięsa, całość zalać 1/2 szkl wody i pozostałą zalewną, przykryć folią, wstawić do nagrzanego do 200 st piekarnika, pieć ok 50 min, po tym czasie zdjąć folię i jeszcze piec do czasu wyparowania wody



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń