Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe i orzeźwiające ciasto.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34519
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34519
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Roztapiamy landrynki w 1/2 szkl mleka i 1/2 szkl. wody (podgrzewać na małym ogniu, co jakiś czas mieszając) Następnie czekamy aż syrop przestygnie.
Mąkę,proszek do pieczenia oraz sodę przesiać i wymieszać w misce. Jajka w całości ubić mikserem z solą i cukrem do puszystości i jasności. Gdy jajeczna masa zwiększy swoją objętość, dodać przesiane suche składniki na przemian z ostudzoną mieszanką mleczno-miętową. Delikatnie mieszać wszystko szpatułką, aż składniki się połączą. Ciasto przelać do formy o wymiarach 20x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia,Posypać drażetkami ,delikatnie wymieszać i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 st.C przez ok. 40 minut do tzw. suchego patyczka. Następnie wyjąć i pozostawić do wystudzenia.