Do góry

Dania główne Przepis na:

migdałowa ryba z migdałowym ryżem

migdałowa ryba z migdałowym ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 163

Dodano:

Odsłon: 438

trochę inna niż zwykle

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy rybę (u mnie mrożona)Przyprawiamy według uznania
    Wybijamy jajko i zamaczamy w niej dokładnie pangę
    Na osobnym talerzu mąkę(pół szklanki) mieszamy z migdałami(około 100 g)
    Następnie rybę namaczamy w migdałach i mące i staramy się jak najwięcej przykleić migdałów ,tu jest trochę zabawy ale warto
    Na nagrzaną patelnie wylewamy olej i delikatnie przekładamy otulona migdałami rybę
    Smażymy obustronnie

  2. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masełka i wsypujemy resztę migdałów
    Podpiekamy je lekko i dokładamy łyżkę miodu:)

  3. Gotujemy ryż według przepisu i łączymy go z migdałową papką:)
    PS: jest to dość słodka wersja obiadu ale pachnie niesamowicie i smakuje dobrze
    smaczności

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń