Do góry

Desery Przepis na:

Migdałowe gruszki

Migdałowe gruszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2193 Ocena: 12794

Dodano:

Odsłon: 411

Szybki deser dla dorosłych.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Roztopić łyżkę cukru i odstawić. Gruszki obrać i skropić sokiem z cytryny. Włożyć do garnka zalać zimną wodą i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Następnie same owoce zahartować zimną wodą. Mleko zagotować z cukrami a oddzielnie ubić żółtka z mąką ziemniaczaną i migdałami. Połączyć mleko z żółtkami i energicznie mieszając zagotować i po ostygnięciu dodać alkohol. Gruszki wyłożyć na półmisek, zalać sosem migdałowym, następnie ozdobić karmelem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń