Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Migdałowe gwiazdeczki"
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 311
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 442
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 396
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 272
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 311
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 442
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 396
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 272
Składniki
Mąkę wymieszaj z solą, cukrem i mielonymi migdałami. Dodaj zimne masło pokrojone na kawałeczki. posiekaj nożem, kiedy powstaną grudki, wbij jajko i zagnieć ciasto rękoma. Zawiń je w folię i włóż do lodówki .
Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Foremkami wytnij gwiazdki. Połowę ciastek posmaruj konfiturą. W pozostałych wytnij otworki. Połóż je na ciastkach z konfiturą. Posmaruj roztrzepanym żółtkiem i udekoruj połówkami migdałów.
Ciasteczka ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz 12–15 minut. Wystudź.
ok. 1 godziny. Chłodzenie ciasta ok. 30 minut, 1 sztuka ok. 180 kcal.Źródło: Tina