Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowe gwiazdki"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Obrane migdały zmiel na pył. Dodaj wszystkie suche i dokładnie je wymieszaj razem z posiekanym zimnym masłem.
Zagnieć ciasto, ulep gładką kulę i owiń ją folią spożywczą. Schłodź ją w lodówce przez 30 minut, a następnie rozwałkuj na podsypanej mąką stolnicy na grubość około 4 mm.
Przy pomocy foremek wykrój gwiazdki. Ułóż je na papierze do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180oC.
Wyjmij po kwadransie i wystudź. Przygotuj z nich prezenty na święta lub polej je lukrem i zjedz natychmiast.
Czas: 40 min. 1 porcja = 180 kcalŹródło: Kurier TV