Do góry

Dania główne Przepis na:

Migdałowe kalafiory

Migdałowe kalafiory

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 807

Dodano: 08.09.2012

Odsłon: 3020

Tanie Smaczne Łatwe

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kalafiora gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Dokładnie osączamy, rozgniatamy widelcem ( ale nie na gładką masę! ) Dodajemy starty żółty ser i posiekaną natkę pietruszki. Wbijamy jajka. Wsypujemy tyle tartej bułki, aby powstała dająca się formować masa. Doprawiamy do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Wyrabiamy masę.

  2. Formujemy nieduże kotlety.Panierujemy je w jajku i płatkach migdałowych, dociskając panierkę do powierzchni kotletów. Układamy w naczyniu żaroodpornym ( wysmarowanym masłem ).Zapiekamy ok.30 min. w temp. ok.200C.Podajemy z ulubionymi sosami!Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 08 września 2012 Muszę wypróbować bo wygląda bardzo apetycznie:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń