Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Migdałowe pączki"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 582
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 42
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 820
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 582
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 42
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 820
Składniki
Przepis przysłała Maria Wróbel z Ostrowa Wielkopolskiego
Drożdże rozrób w mleku. Dodaj łyżeczkę cukru, odstaw do wyrośnięcia. Jajka, żółtka, resztę cukru i masło utrzyj. Wlej rozczyn drożdżowy, wsyp mąkę, sól, dodaj połowę spirytusu, połącz.
Dodaj migdały i skórkę cytrynową, wyrób. Posyp cukrem waniliowym, odstaw do wyrośnięcia.
Powidła utrzyj z orzechami. Z ciasta uformuj pączki, napełnij powidłami, zlep. Odstaw do wyrośnięcia. Pączki usmaż na smalcu z resztą spirytusu.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie