Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne do kawy lub szklanki mleka
Polecam.
Odsłon: 137
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 84
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 651
Polecam.
Odsłon: 137
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 84
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 651
Składniki
Z mąki, margaryny, 3 łyżek posiekanych migdałów, cukru pudru, żółtek przetartych przez sito oraz skórki cytrynowej zagnieśc ciasto. Włożyc je do zamrażalki i dobrze oziębic.
Następnie ciasto rozwałkowac, wycinac obwarzanki, smarowac białkiem, posypac resztą migdałów oraz zwykłym ziarnistym cukrem. Piec w temp. 160 stopni na złoty kolor.