Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowe sznycle z sosem grzybowym"
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32503
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 422
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32503
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 422
Składniki
Grzyby namocz. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Białka roztrzep z solą i pieprzem. Mięso umyj, podziel na 4 porcje, panieruj w mące pszennej, białkach i migdałach.
Mięso usmaż na oleju, przełóż do piekarnika. Piecz 15 min w 160 st. Mąkę ziemniaczaną rozprowadź kilkoma łyżkami wody z moczenia grzybów. Grzyby pokrój, ugotuj w mleku, zagęść mąką, dopraw. Mięso podawaj z makaronem i sosem.
porcje, czas ok. 60 min; porcja – 400 kcal, cena 4,80 złŹródło: Świat kobiety