Do góry

Desery Przepis na:

MIGDAŁOWIEC

MIGDAŁOWIEC

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 1160

SUPER

Składniki

  • Dwa biszkopty jasne po cztery jajka.
  • KREM:
  • 2 kostki masła,
  • 2 jajka,
  • 4 łyżki cukru pudru,
  • alkohol.
  • MIGDAŁY:
  • 40 dag płatków migdałowych,
  • 0,3 l śmietany,
  • 10 dag cukru.
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć do białości, białka ubić na sztywno dodając żółtka i cukier puder. Następnie wlać do masła cały czas ucierając. Śmietanę wlać do garnka dodać cukier i zagotować, następnie wsypać migdały i jeszcze chwile pogotować, dodać łyżkę kremu, gdy przestygnie wyłożyć na biszkopty przełożone kremem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń