Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu niebo w gębie!
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1447
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 56
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1109
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 482
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1447
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 56
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1109
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 482
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i cukier waniliowy. Dorzucić żółtka oraz mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Piec 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.
Ugotować budyń według przepisy podanego na opakowaniu, wystudzić. Utrzeć z masłem, dodać cukier puder do smaku.
Ubić śmietanę z cukrem pudrem, dodać rozpuszczoną żelatynę. Płatki migdałowe uprażyć na patelni, wystudzić.
Przełożenie: biszkopt - masa budyniowa - krakersy - masa kajmakowa - krakersy - śmietana kremówka - prażone migdały