Do góry

Desery Przepis na:

Migdałowiec wg siostry Anastazji

Przepis dnia 2017-12-12
Migdałowiec wg siostry Anastazji

Autor: natsko1993

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 32

Dodano: 06.12.2017

Odsłon: 14143

Po prostu niebo w gębie!

Składniki

  • 4 jajka
  • pół szklanki cukru
  • pół szklanki mąki
  • po łyżeczce proszku do pieczenia i cukru wanioliowego
  • puszka masy krówkowej
  • płatki migdałowe
  • 1 budyń śmietankowy bez cukru
  • kostka masła
  • 1/3 l śmietany 30%
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • duża paczka krakersów
  • cukier puder
  • 0,5 l zimnego mleka
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i cukier waniliowy. Dorzucić żółtka oraz mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Piec 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.

  2. Ugotować budyń według przepisy podanego na opakowaniu, wystudzić. Utrzeć z masłem, dodać cukier puder do smaku.

  3. Ubić śmietanę z cukrem pudrem, dodać rozpuszczoną żelatynę. Płatki migdałowe uprażyć na patelni, wystudzić.

  4. Przełożenie:

    biszkopt - masa budyniowa - krakersy - masa kajmakowa - krakersy - śmietana kremówka - prażone migdały

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 grudnia Super ciacho, pycha :)

Straszęcin? Czyżby ten koło Dębicy ;)
Odpowiedzi: 6 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń