Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowiec z żurawinami"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 140
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 76
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 140
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 76
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Składniki
Ciasto: masło utrzyj z cukrem na puch. Ciągle miksując, dodawaj po jednym jajku, a następnie mąkę przesianą z proszkiem i solą. Czekoladę rozpuść, przestudź, wlej do ciasta. Dosyp płatki migdałowe, wymieszaj. Piecz w 180 stopniach przez 45 minut.
Mus: żurawinę podgrzej. Wsyp cukier i zagotuj. Przetrzyj owoce przez sitko. Rozpuść żelatynę w 4 łyżkach wrzątku. Dodaj do niej kilka łyżek musu owocowego, wymieszaj. Wlej do reszty musu. Kremówkę ubij, delikatnie połącz z zimnym musem.
Zimne ciasto przekrój na pół, przełóż musem i schłódź około godziny. Polej roztopioną czekoladą.Źródło: Naj