Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowy keks"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 86
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 153
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 80
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 86
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 153
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 80
Składniki
Migdały zmiel, połącz z mąką, proszkiem i cynamonem. Margarynę utrzyj z cukrami i solą. Ucieraj, dodając jajka, potem mąkę na przemian z mlekiem. Dodaj owoce kandyzowane, oprószone niewielką ilością mąki, wymieszaj.
Ciasto wlej do keksówki (długość 30 cm). Piecz 60 minut w 180°C. Ostudź, udekoruj np. polewą czekoladową.
Wspaniale pachnie cynamonem. Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z ElblągaŹródło: Chwila dla Ciebie