Do góry

Desery Przepis na:

Migdałowy puszek

Migdałowy puszek

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 151

Dodano:

Odsłon: 19174

Dla wielbicieli migdałów i karmelu.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt: białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę ( wymiary: 38cmx23cm) piec w temp 180c ok. 30 minut.

  2. Cukier, miód, mleko i masło wrzucić na patelnię ( głębszą), rozpuścić i wsypać płatki migdałowe. Ciągle mieszając smażyć 5 minut, aż zgęstnieje.

  3. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i letnią żelatynę ( rozpuszczoną w 1/4 szkl. gorącej wody).

  4. Śmietanę ubić dodać cukier puder, kakao i letnią żelatynę ( rozpuszczoną w 1/4 szkl. gorącej wody).

  5. Mleko w puszce gotować ok. 2,5 godziny. Przełożenie placka: biszkopt- mleko z puszki- masa migdałowa- masa biała - biszkopty- masa kakaowa- starta czekolada.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 24 listopada 2011 Po cukrze jest chyba miód. Pyszne to ciasto, pracochłonne, ale warte zachodu. Może spróbuję, choć boję się mas z żelatyną (złe doświadczenia ;))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jola73 21 listopada 2011 smakowicie wygląda:)tylko co tam jest napisane w 2 punkcie po cukier.......

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń