Do góry

Przekąski Przepis na:

Migdały panierowane w zarodkach pszennych

Migdały panierowane w zarodkach pszennych

Autor:

Przepisów i artykułów: 287 Ocena: 5195

Dodano:

Odsłon: 1372

Szybka,zdrowa przekąska do pochrupania:)

Składniki

  • Migdały, (ja dałam w łupinkach) ok. 1szklanka
  • miód,ok 2-3 łyżki
  • zarodki pszenne,ok 3-4 łyżki
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Zarodki pszenne wysypujemy na głęboki talerz.

    Migdały prażymy często mieszając na małym ogniu,na suchej patelni do zrumienienia.Ja swoje w łupinkach prażyłam ok 10 min. a następnie dodajemy miód i mieszamy dokładnie by wszystkie migdały oblepiły się miodem.Wykładamy gorące migdały w miodzie na talerz z zarodkami i mieszamy by każdy migdał był otoczony w zarodkach.
    Zostawiamy do przestygnięcia,co jakiś czas mieszając by każdy był osobno.
    Przesypujemy do miseczki i zajadamy:)smacznego:)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń