Do góry

Desery Przepis na:

Mikołajkowe muffinki z krówkami i budyniem

Mikołajkowe muffinki z krówkami i budyniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 27

Dodano:

Odsłon: 4440

szybkie proste efektowne i do tego pyszne:)

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym (najlepiej mikserem)

  2. suche składniki (mąkę, proszek, sodę) wymieszać, dodać ubite jajka i roztopione masło

  3. banana zetrzeć z jogurem (można lekko posłodzić), dodać do masy

  4. krówki pokroić

  5. ugotować budyń z łyżką mąki, lekko ostudzić

  6. do foremek z papilotkami wkładać łyżkę ciasta, na to łyżkę budyniu, kilka kawałków krówek, znowu ciasto, na wierzch znowu krówki

  7. piec 20-25 min w temperaturze 180 stopni

  8. Muffinki będą świetnym prezentem mikołajkowym jeżeli dodatkowo polejem je lukrem wykonanym z cukru pudru i soku wiśniowego i ozdobimy białymi groszkami:) polecam!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agatasur 31 grudnia 2010 Mniam mniam, to coś idealnego dla mnie - jako dla słokożercy i osoby nie posiadającej robota kuchennego :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

milka13 06 grudnia 2010 u mnie się baaaaardzo sprawdziły jako prezenty dla całej rodziny:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 06 grudnia 2010 wyglądają bajkowo , w sam raz na Mikołajki :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń