Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miks owoców z orzechami"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 750
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 231
Polecam.
Odsłon: 267
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 750
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 231
Polecam.
Odsłon: 267
Składniki
Owoce umyj, wedle potrzeby obierz, usuń szypułki i ewentualne pestki. Miąższ mango oraz ćwiartkę melona (najlepiej kantalupa) pokrój w kostkę.
Z pomarańczy i mandarynek wykrój fileciki miąższu. Truskawki podziel na połówki, karambolę pokrój w plasterki, a figi na ósemki. Przygotowane owoce wymieszaj z winogronami. Dodaj posiekane na połówki orzechy włoskie. Na koniec wrzuć maliny, delikatnie przemieszaj.
Naturalny płynny miód utrzyj razem z sokiem wyciśniętym ze sparzonej limonki (możesz też dodać łyżkę syropu klonowego). Przygotowanym sosem polej sałatkę. Rozłóż do miseczek lub pucharków.
Czas ok. 20 min; porcja – 210 kcal, cena 3,90 zł.Źródło: Świat kobiety