Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na Walentynki
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 96
Polecam.
Odsłon: 715
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 77
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 96
Polecam.
Odsłon: 715
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 77
Składniki
W jednym naczyniu mieszamy białka z barwnikiem spożywczym i ekstraktem waniliowym. W drugim naczyniu mieszamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao i sól. W misie miksera łączymy olej i masło. Miksujemy do uzyskania jednolitego płynu. Następnie dodajemy sypkie składniki z drugiego naczynia oraz maślankę. Miksujemy na niskich obrotach do uzyskania wilgotnej masy. Następnie dodajemy połowę płynu z pierwszej miseczki i miksujemy na średnich obrotach przez pół minuty, następnie dodajemy pozostałą część płynu i powtarzamy miksowanie. Możemy przystąpić do wypiekania muffinek. Rozgrzewamy urządzenie, uzupełniamy papilotkami i wlewamy masę do samego końca foremki. Pieczemy przez 15 minut. Jeśli nie dysponujecie urządzeniem do wypiekania możecie piec w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni- w zależności od piekarnika.
Przygotowanie kremu: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Ubijamy śmietanę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i powoli czekoladę. Gdy babeczki wystygną możemy je udekorować.