Do góry

Desery Przepis na:

Mini desery w pucharkach

Mini desery w pucharkach

Autor: rurkazkremem

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 89

Dodano: 23.04.2018

Odsłon: 463

Prosty do przygotowania deser, idealny na ciepłe dni :)

Składniki

  • 330 ml kremówki
  • 1 jogurt naturalny (standardowe opakowanie)
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 różne galaretki
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 0,5 szklanki mleka
  • owoce (u mnie ananas)
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Galaretki rozpuszczamy w osobnych naczyniach, każdą w 1 szklance wody, wstawiamy do lodówki dwie galaretki (trzecia będzie na wierzchu deseru, więc nie chcemy żeby szybko zgęstniała).

  2. Zalewamy żelatynę wodą.

  3. Kiedy napęcznieje zalewamy ją gorącym mlekiem i rozpuszczamy.

  4. Na dno pucharków wykładamy niewielką ilość owoców, zalewamy dwiema łyżkami galaretki, która później będzie na wierzchu deseru.

  5. Kroimy 2 galaretki (te z lodówki) na kawałki.

  6. Ubijamy śmietanę, dodajemy cukier i cukier waniliowy, później dodajemy rozpuszczoną żelatynę przez sitko.

  7. Na koniec wrzucamy pokrojone galaretki, mieszamy.

  8. Wykładamy do pucharków, wygładzamy.

  9. Kiedy ostatnia galaretka będzie gęsta, wylewamy na wierzch, chowamy do lodówki.

  10. UWAGA. Z tej porcji wyszło mi 8 pucharków+ mała miska, więc jest to porcja na około 11-12 pucharków.
    Zapraszam na mojego bloga, znajdziecie tam więcej zdjęć :)
    https://rurkazkremem01.blogspot.com/

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń