Do góry

Dodatki Przepis na:

Mini marchewki z miodem i chilli

Mini marchewki z miodem i chilli

Autor:

Przepisów i artykułów: 382 Ocena: 5705

Dodano:

Odsłon: 221

Przedstawiam przepis na warzywka do obiadu w nieco innej formie:). Kluczowe są tu małe, słodkie marchewki. Są łatwo dostępne, możemy kupić mrożone lub nie.

Składniki

  • 500g mini marchewek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka chilli
  • sól
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Marchewki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, około 10 minut.

  2. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy marchewkę, miód, sól i chilli. Smażymy chwilę mieszając by wszystkie składniki dobrze połączyły się z marchewką. Podajemy na ciepło lub na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń