Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurki są pyszne i chrupiące za sprawą mieszanki studenckiej. Cukier biały zastąpiłam trzcinowym, a wypełnienie to krem karobowo-sezamowy. Całość stanowi niezwykłą ucztę dla podniebienia.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Składniki
Z podanych składników zrobisz 10 sztuk mini mazurków. Suche składniki mieszamy. W osobnym naczyniu miksujemy masło z cukrem. Stopniowo wbijamy po jednym jajku, wlewamy esencję. Suche składniki dodajemy stopniowo do mokrych. Mieszamy mikserem, do momentu gdy mieszanie nim zrobi się problemowe. Przechodzimy wtedy do zagniatania ręcznego. Ciasto formujemy w kulę, owijamy w folię i umieszczamy w lodówce na godzinę. Po tym czasie ciasto należy rozwałkować. Wycinać szklanką koła. W połowie z nich wyciąć mniejszą szklanką obwódki. Obwódki przykleić do brzegów kółek. Uformować rękoma kształty owalne ciastek. Wkładamy do nagrzanego do 180*piekarnika. Pieczemy opcja dół ok. 15 minut, lub do lekkiego zarumienienia. Polecam i smacznego życzę.