Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tłusty czwartek za pasem, czas więc wstawić przepis na szybkie i smaczne mini pączusie serowe :)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 63
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 34
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 108
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 63
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 34
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 108
Składniki
Mąkę wymieszać z sodą, cukrem i cukrem wanilinowym
Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać jajko i dokładnie wymieszać razem.
Następnie połączyć sypkie składniki z twarogiem i dokładnie wyrobić ciasto. Będzie dość gęste i nieco klejące. Z tak wyrobionego ciasta formować kulki mniej-więcej wielkości orzecha włoskiego (jeśli będą za duże, pączki nie upieką się w środku).
W rondelku rozgrzać olej, zmniejszyć ogień i wrzucać kulki. Smażyć na złocisto-brązowy kolor i po wyjęciu układać na ręczniku papierowym lub na metalowym sitku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Na koniec posypać cukrem pudrem i zajadać :)