Do góry

Przekąski Przepis na:

Mini-palmiery z suszonymi pomidorami.

Przepis dnia 2012-10-30
Mini-palmiery z suszonymi pomidorami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 147

Dodano:

Odsłon: 24531

Szybka i prosta przekąska z ciasta francuskiego. Gratka dla fanów pomidorów suszonych i parmezanu.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory, salami i oliwki zmiksować blenderem na pastę. Jeśli będzie zbyt sucha, dodać oliwy z pomidorów i wymieszać.

  2. Ciasto francuskie rozwinąć, wysmarować równo pastą pomidorową, posypać parmezanem. Zwinąć z obu stron ciasta wzdłuż dłuższego boku (dzięki temu palmiery będą niewielkie, co ułatwia ich jedzenie), pokroić na dwucentymetrowe kawałki.

  3. Ułożyć w odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piec 12-15 minut w 200 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń