Do góry

Przekąski Przepis na:

Mini pizze z ciasta francuskiego

Mini pizze z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 6549

Dodano:

Odsłon: 14624

Coś dla odmniany,na obiad ,na zakąske.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 10 jednakowych kawałków. (ja przekroiłam na pół wzdłuż i potem każdą część na 5 kawałków)

  2. Pomidora pokroić na plastry,paprykę takżę na plastry,(nie przekrajać).Ser mozzarela odsączyć z wody i pokroić w plastry,ser żółty także pokroić.

  3. Na 4 kawałki ciasta nałożyć po plasterku szynki i na niej położyć ser żółty.Na kolejnych 3 nałożyć poprykę czerwoną i przykryć ją niedużą ilością sera żółtego.Na ostatnie 3 plasterki nakładamy ser mozzarela a nie niego kładziemy po plastrze pomidora i posypujemy suszoną bazylią ( można użyć także świeżej bazylii).

  4. Piekarnik rozgrzewamy do 220st i wkładamy nasze mini pizze ( ułożone na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia) i pieczemy ok 15 minut. Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

xadix 16 września 2010 a wlasnie dzis kupilam ciasto francuskie i zastanawiam sie jak je wykorzystac :) juz wiem jak,...swietny pomysl

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aniulka1988 07 czerwca 2010 ale super przepis! szybko, smacznie i przd wszystkim zdrowo :) lece do sklepu po składniki:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatasur 07 czerwca 2010 Ale fajny pomysł! Że też sama na to nie wpadłam, mam nadzieję, że już niedługo uda mi się wypróbować Twój patent :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 06 czerwca 2010 Ciasto francuskie piecze się w 230-270 stopniach. Temperatura "wysoka" to 220-230 stopni. "Bardzo wysoka" to 240-270. Informacje z "Kuchni polskiej" ;-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

eses 06 czerwca 2010 o i takie właśnie lubie.... szybkie, łatwe i pyszne zarazem ")

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 06 czerwca 2010 Ciekawy przepis, tylko piekłbym w wyższej temperaturze. Jak większość francuskich ;-) Pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń