Do góry

Dania główne Przepis na:

Mini placki po węgiersku

Mini placki po węgiersku

Autor: Chilijalapeno

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 125

Dodano: 12.10.2017

Odsłon: 4163

Przepyszny i bardzo sycący obiad

Składniki

  • 0,5 kg łopatki,
  • 1/2 czerwonej papryki,
  • 1 średnia cebula
  • 4 małe ogórki kiszone,
  • puszka pomidorów krojonych,1 ząbek czosnku,
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka słodka,
  • papryka ostra,
  • cukier,
  • kwaśna śmietana 18%
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w niewielką kostkę, doprawić solą i pieprzem, odstawić. Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka, a ogórki w kostkę.

  2. Na rozgrzany olej wsypujemy po łyżeczce papryki słodkiej i ostrej. Następnie wrzucamy mięso i smażymy kilka minut. Przekładamy do garnka. Na tłuszczu z mięsa chwilę podsmażamy cebulę, paprykę i ogórki. Przekładamy do garnka i dodajemy pomidory, koncentrat oraz drobno posiekany czosnek. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Dusimy aż mięso zmięknie, a pomidory zgęstnieją.

  3. Smażymy placki ziemniaczane wg http://chilijalapeno.pl/placki-ziemniaczane/

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 października Wszystko z umiarem, czyli lepiej zjeść 3 takie placuszki niż jednego na całą patelnie ;)
Czasem był z tym problem, a takie są idealne :)
Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń