Do góry

Desery Przepis na:

Mini serniczki

Mini serniczki

Autor: Joasia2

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 174

Dodano: 02.01.2013

Odsłon: 5411

Efektownie wyglądaja, a do ich jedzenia nie sa potrzebne talerzyki czy sztućce... typowe finger food :)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zółtka ucieramy do białości z cukrem, zapachem, budyniem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy rozpuszczone masło, miksujemy jeszcze trochę aż cukier sie rozpuści. Dodajemy sere, miksujemy na jednolita masę, a następnie delikatnie łączymy z ubitą piana z białek. Serniczki piekłam w sylikonowych foremkach na mufinki w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 25-30 minut. Pięknie wyrastają ale wyjęte gorące z piekarnika zapadają się dosrodka tworząc "koszyczki" (stąd cały ich urok). Gorące serniczki wystawiamy do lekkiego przestudzenia i dopiero wyjmujemy z foremek. Dekorujemy wg uznania. U mnie wypelnione kremem czekoladowym i ozdobione orzechami, migdałami lub wisienką z nalewki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sronia1969 17 lutego 2013 Ile z tej porcji wychodzi serniczków ,wlaśnie zamierzam je zrobić ,z góry dziekuję za szybką odpowiedż,:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sronia1969 17 lutego 2013 Ile wychodzi z tej porcji serniczków,bo własnie zamierzam je zrobić,z góry dziękuję za szybką odpowiedż:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 03 stycznia 2013 Wyglądają wyśmienicie,chętnie takie zrobię:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń