Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, zdrowy, nie za słodki deserek, a do jego sporządzenia potrzebujemy tylko dwa składniki. Sprawdzi się zarówno na przyjęcia jak i na wypad na piknik. Polecam!
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 170
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 170
Składniki
Wodę zagotowujemy i zalewamy żelatynę - mieszamy i odstawiamy do rozpuszczenia. Gdy się rozpuści dodajemy do żelatyny 1-2 łyżeczki serka, żeby ją zahartować i żeby się nie ścięła, energicznie mieszamy. Gdy masa jest już gładka i nie ma w niej grudek mieszamy ją z pozostałym serkiem. Gotową masę przekładamy do silikonowej foremki i odstawiamy do lodówki na 30 min. Po tym czasie serniczki są już gotowe.
Przed wyjęciem z foremek można foremkę wstawić do zamrażalnika, wtedy łatwiej wyjąć serniczki w całości. Smacznego!