Do góry

Desery Przepis na:

Mini-serniczki kajmakowe na biszkoptach.

Mini-serniczki kajmakowe na biszkoptach.

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 501

Dodano:

Odsłon: 1820

Witajcie :) Dla wielbicieli serników ( czyli również dla mnie ) mam pyszną propozycję na mini serniczki, bardzo szybkie do wykonania, bo wystarczy wszystkie składniki zmiksować w jednej misce. Potem tylko przelać do formy do pieczenia muffinek i upiec. Te serniczki są idealne na podwieczorek, poczęstunek czy nawet piknik. Dodam też, że takie serniczki to super rozwiązanie dla dzieci, będzie im wygodniej je zjeść niż kawałek ciasta. Upieczcie, a na pewno Wam posmakują, u mnie znikały bardzo szybko, a to znaczy, że smakowały. Zapraszam :)

Składniki

  • Masa serowa:
  • 50 dag sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku )
  • 3 małe jajka
  • pół szklanki cukru
  • pół szklanki śmietanki kremówki 30 %
  • 2 kopiaste łyżki masy krówkowej o smaku kajmaku
  • 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy )
  • Dodatkowo:
  • 20 sztuk okrągłych biszkoptów
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Masa serowa: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i miksujemy na puszystą masę, wlewamy kremówkę, wsypujemy budynie w proszku i dalej miksujemy, dodajemy kajmak i ser i miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Masa jest dość rzadka. ale taka mam być i nie należy się martwić.

  2. Do pieczenia: Formę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami, na dno każdej wkładamy po jednym biszkopcie i zalewamy masą serową.

  3. Pieczenie: Serniczki pieczemy w temperaturze 160 stopni do zrumienienia przez około 60 minut, upieczone studzimy i podajemy.

  4. Smacznego życzę.

    Rady:
    Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
    Z przepisu wychodzi 20 sztuk mini-serniczków.
    Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy.
    Inny ser należy zmielić co najmniej trzy razy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń