Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini wersja sernika która zachwyci gości a nam nie zajmie wiele czasu ponieważ są proste w przyrządzeniu i pieką się błyskawicznie.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 451
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32627
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 111
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 451
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32627
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 111
Składniki
Herbatniki blendujemy na piasek. Dodajemy roztopione masło oraz miód. Mieszamy. Powinien powstać nam w konsystencji mokry piasek. Następnie blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami. Do każdej foremki wkładamy ok 1,5 łyżki masy i delikatnie małą łyżeczką uciskamy tak żeby zgnieść i wyrównać masę. Następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 4-5 minut.
Do miski wrzucamy twaróg, cukry, mąkę oraz białko i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy wiórki kokosowe i wszystko mieszamy. Tak przygotowaną masę przelewamy na wcześniej przygotowany spód z herbatników i pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 30 minut.
Wierzch serniczków możemy udekorować na wiele wiele sposobów. Np świeżymi owocami latem, albo konfiturą o dowolnym smaku, galaretką albo też przygotowanym i przestudzonym musem. * Maliny zblendować w zamykanym naczyniu następnie przecedzić przez sitko tak aby usunąć pestki. Dodać galaretkę roztopioną w szklance wrzątku i jak przestygnie delikatnie polać nimi serniczki. Chłodzić ok. 1h przed podaniem.