Do góry

Desery Przepis na:

Mini serniczki na migdałowym spodzie

Mini serniczki na migdałowym spodzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 173

Dodano:

Odsłon: 1891

Przepyszne mini serniczki w foremkach od babeczek

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Migdały wrzucamy do malaksera / food processora/ blendera (w zależności co akurat mamy w domu) i mielimy na drobno. Białko ubijamy na sztywną pianę. Łyżkę cukru wsypujemy do migdałów i delikatnie mieszamy z pianą z białka. Przekładamy do foremek.

  2. Żółtka z jajek ucieramy z pozostałym cukrem. Dodajemy masło i dalej ucieramy. Miksturę mieszamy z twarogiem. I zapamiętać - nie wyjadamy! Białka ubijamy na sztywną pianę. I delikatnie dodajemy do masy twarogowej.Uwaga! Jeśli uważamy, że masa jest zbyt płynna możemy dodać łyżkę kaszy mannej. Całość wykładamy na migdałowy spód. Jeśli jeszcze nie nagrzaliśmy piekarnika, to teraz jest najwyższy czas. Ustawiamy grzanie na 180 st C. Gdy już piekarnik jest odpowiednio gorący, wsuwamy do niego nasze serniczki i czekamy około 20-25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń